Eindhovense Aero Club Motorvliegen - ledengedeelte

woensdag 13 december 2017
17:30

Geen UDP!


Toegangsregeling en begeleiding

Toegangsregeling
Sinds enige tijd mogen aangemelde EAC-m bezoekers alleen nog onder begeleiding van een  daartoe door de KLu bevoegde persoon begeleid worden van en naar de club. In het weekend zijn de VC'ers bevoegd om deze bezoekers van en naar ons clubgebouw en hangar vanaf de KLu poort te begeleiden. Aangezien dit een grote belasting en een geruime afwezigheid van de dienstdoende VC'er met zich meebrengt is besloten dat bezoekers uitsluitend op gezette tijden opgehaald worden vanaf de Klu poort en ook weer op gezette tijden teruggebracht kunnen worden.
Deze tijden zijn gekozen om de vlieger en zijn gasten voldoende tijd voor de voorbereiding op de club te geven. Opgehaald worden de gasten vanaf de KLu hoofdpoort om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 uur (LT).
Teruggebracht worden de gasten naar de KLu hoofdpoort dan om 12:50, 14:50 en 16:50 uur (LT).
De VC'er rijdt alleen naar de poort voor aangemelde wachtende gasten, dus van wie hij of zij minimaal 24 uur voorafgaand aan de toegang telefonisch of via mail bericht heeft gekregen dat ze om een bepaalde tijd aan de poort aanwezig zullen zijn. Buiten deze tijden wordt niet op en neer gereden.

Voor door de week, zijn er een aantal vrijwilligers die kunnen helpen met de begeleiding van bezoekers.
Clubleden die een dergelijke bevoegdheid hebben kunnen opgezocht worden in "Mijn EAC-m - Leden - Leden zoeken". Filter instellen op Begeleidingspas "Ja".


Bezoek langere tijd meenemen
Indien u gaat vliegen met bezoekers en u komt niet dezelfde dag terug, dient u dit
vooraf te melden bij de bewaking. In dat geval zal uw bezoek naar alle
waarschijnlijkheid geen pas meekrijgen. Het is niet toegestaan een dagpas mee te
nemen indien u deze niet dezelfde dag terug brengt.

 

Nieuwe pas aanvragen
Indien u nog geen basispas hebt kunt u deze aanvragen. Nadat u als lid bent ingeschreven ontvangt u van de penningmeester een inlogcode en gaat u naar de downloadsectie om het aanvraagformulier defensiepas te downloaden. U ontvangt tevens via de penningmeester een link naar de website van Justis, hier kunt u de aanvraag voor een VOG verklaring doen. Zodra u het VOG binnen hebt stuurt u digitaal via mail de VOG en het ingevulde defensiepasformulier naar Herman de Vries ( rettizroov@eacm.nl).
Hij zal contact met u opnemen om een foto te gaan maken bij Buro Veiligheid. Dat kan op elke werkdag tussen 8.30-11.30 uur. U kunt zelfstandig naar Buro veiligheid gaan, zij bevinden zich in het laatste gebouw aan de linkerzijde voor de slagboom. Parkeren kunt u als door de hoofdpoort bent meteen aan de linkerzijde. Nadat de foto is gemaakt wordt de pas binnen twee weken aan u verzonden. Nieuwe leden moeten zich eerst als lid aanmelden, zonder dat men als lid geregistreerd staat kan er geen defensiepas worden aangemaakt. Aanmelden via de website kan uitsluitend als u niet ingelogd bent. Dan is er een button zichtbaar 'aanmelden als lid' waarna u door het aanmeldproces kunt gaan. Indien u dus een gezinslid wilt aanmelden moet u er dus goed op letten niet ingelogd te zijn !!  Pas daarna zal er een afspraak worden gemaakt voor het maken van een foto bij BuroVeiligheid!

 

NB Tijdelijke regeling!
De KLu geeft momenteel geen nieuwe passen uit. Dat betekent dat nieuwe leden alleen onder begeleiding het veld op kunnen.

 

En dan ?
Zodra de foto is gemaakt duurt het meestal 2-3 weken voordat de pas klaar is. Ophalen wordt door een bestuurslid gedaan en u ontvangt de pas via post. U kunt de pas zelf niet ophalen en we verzoeken u ook niet te bellen naar Buro Veiligheid of de pas al klaar is. Het bestuur verzoekt u in zijn algemeen bij vragen eerst contact op te nemen met een bestuurslid in geval van vragen en niet op eigen initiatief te bellen met Buro Veiligheid.

 

Verlopen pas verlengen
Indien u in het bezit bent van een verlopen basispas dient u ook een nieuw aanvraagformulier defensiepas type 4 in te vullen alsmede een VOG verklaring aan te vragen. Beide documenten stuurt u (uitsluitend) digitaal naar Herman de Vries (rettizroov@eacm.nl) waarna u bericht krijgt en op eigen gelegenheid naar Buro Veiligheid kunt om een nieuwe foto te maken. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur. U maakt met Buro Veiligheid zelf een afspraak om de nieuwe pas op te halen, u dient dan de oude in te leveren.

 

Bestaande pas verlengen
Indien u in het bezit bent van een geldige basispas die binnenkort verloopt dient u ook een nieuw aanvraagformulier defensiepas type 4 in te vullen alsmede een VOG verklaring aan te vragen. Beide documenten stuurt u (uitsluitend) digitaal naar Herman de Vries (rettizroov@eacm.nl) waarna u bericht krijgt en op eigen gelegenheid naar Buro Veiligheid kunt om een nieuwe foto te maken. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur. U maakt met Buro Veiligheid zelf een afspraak om de nieuwe pas op te halen, u dient dan de oude in te leveren.

 

Bezoekbegeleiding
Wilt u met bezoek naar de EAC-m, in het weekend kan de VC uw bezoek begeleiden. Hiervoor dient u 24 uur vantevoren een melding te maken bij de VC. De VC haalt daarna om 9.00-11.00-13.00 en 15.00 uur bezoek op bij de wacht. Wilt u doordeweek met bezoek naar binnen dan kunt u kontakt opnemen met één van de bezoekbegeleiders. Hij zal uw verzoek in de app-groep plaatsen waarna de begeleider kontakt met u zal opnemen om een tijd af te spreken.

 

Rood scannen
In geval dat uw pas rood scant verzoeken wij u geen contact op te nemen met Buro Veiligheid. U kunt bij rood scannen een mail sturen naar Herman de Vries ( rettizroov@eacm.nl) Hij zal zorgdragen dat uw pas weer groen scant.